Niet vertrekken op vrijdag of zaterdag

Op reis met de wagen? Tank in Spanje!

Op reis met de wagen? Tank in Spanje!
Wie binnenkort met de auto op vakantie gaat, pluist best uit waar hij het goedkoopst kan tanken. Zo bespaar je door te tanken in Spanje of Luxemburg al snel 10 à 15 euro per volle tank. Mobiliteitsorganisaties raden daarnaast af om op vrijdag of zaterdag aan te zetten.

Wie met de auto op reis gaat, heeft geluk: door de vrees voor een vertraging van de wereldwijde economische groei staat de olieprijs op het laagste peil in anderhalf jaar. Maar ook tussen de verschillende Europese landen onderling is er heel wat verschil in prijzen aan de pomp.

In Luxemburg kan u al snel 15 euro op een dieseltank van 60 liter besparen. In Spanje kunt u tot 12 euro besparen. Wie op reis gaat met de wagen, denkt dus best twee keer na over waar de tank vol te gooien. 

Op de website van Touring Club Switzerland staat een handig algemeen, tweewekelijks geüpdatet overzicht om te zien waar u wat kunt besparen. Daarnaast loont het de moeite om landenspecifieke variaties van het Belgische www.brandstofprijzen.be op te zoeken, zoals het Italiaanse: www.prezzibenzina.it

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees