Celebs

Prins Charles betaalt voor kleding Kate Middleton

Prins Charles betaalt voor kleding Kate Middleton

Foto: Photo News

Kate Middelton zou volgens een schatting van de Britse krant The Daily Mail dit jaar alleen al zo'n 44.000 euro hebben uitgegeven aan kleding, schoenen en accessoires. Een hoge rekening, maar niets waar prins William over moet tobben, want de dure designerkleding wordt betaald door zijn vader, prins Charles.

De hertogin van Cambridge gaat vaak winkelen bij kledingketens als Zara en French Connection en voelt zich niet te min om bepaalde outfits meerdere keren te dragen. Niettemin heeft ze een garderobe om jaloers op te zijn, met tal van stukken van onder meer Alexander McQueen, Jenny Packham, Burberry en Roland Mouret.

Kleding waarvoor ze steeds de volle prijs betaalt, aangezien Kate erom bekend staat gratis toegestuurde stukken steeds te weigeren. Een principe dat we vanaf nu misschien in een ander daglicht plaatsen, nu bekend raakte dat ze een groot deel van die outfits niet met haar eigen geld moet betalen.

Alle outfits die Kate draagt op 'werkgelegenheden' worden immers betaald door haar schoonvader, prins Charles. Maar de Britse belastingbetaler moet niet vrezen bij het horen van die hoge cijfers. Het 'huishoudbudget' van prins Charles wordt gefinancierd met de opbrengsten van het hertogdom van Cornwall, vorig jaar goed voor zo'n 24,5 miljoen euro. Kate hoeft dus vooralsnog niet te tellen als ze gaat shoppen.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees