Interieur

Cappellini organiseert tentoonstellingen in Brusselse flagship store

Cappellini organiseert tentoonstellingen in Brusselse flagship store

De Candy Collection, ontworpen door Sylvain Willenz Foto: rr

In de Brusselse flagship store van het Italiaanse meubelbedrijf Cappellini wordt een nieuwe etage geopend, volledig in het blauw geschilderd als verwijzing naar de kleur van het merk. Naar aanleiding van de opening worden twee tentoonstellingen georganiseerd.

Het bekende Italiaanse meubelbedrijf gooide tijdens de designweek in Milaan hoge ogen met de salontafeltjes 'Candy', ontworpen door de jonge Belgische ontwerper Sylvain Willenz. Giulio Cappellini, de artistiek directeur van het meubelbedrijf, heeft de bijzondere gave om veelbelovend talent te ontdekken en dat staat ook centraal in de eerste tentoonstelling.

'Cappellini NEXT' is een installatie van prototypes die worden getoond zoals ze oorspronkelijk door de ontwerper werden bedacht en ontworpen, zonder tussenkomst door de onderneming, in volle vrijheid. De ontwerpen - geselecteerd door Giulio - komen uit de hele wereld, om zo te kijken hoe op verschillende plaatsen wordt omgegaan met hedendaags design, en de geografische en culturele invloeden op de ontwerper te analyseren.

De tweede tentoonstelling, 'Drop me a line', brengt een selectie werken van de jonge ontwerper Matteo Negri die lego gebruikt als belangrijkste materiaal.

Cappellini: Art&Design loopt nog tot en met 28 juli in de Cappellini flagship store, Louizalaan 154, 1050 Brussel.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees