Tien jaar voor man die kinderen wilde vergassen

ZELE - Tonny V.d.P., de man die in 2010 zijn kinderen wilde vergassen, is in beroep veroordeeld tot 10 jaar cel. De 48-jarige man uit Zele kreeg in eerste aanleg acht jaar celstraf voor de moordpoging op zijn drie dochters.

De feiten speelden zich af in de nacht van zondag 8 op maandag 9 augustus 2010. Omdat zijn vriendin het na 16 jaar had uitgemaakt, besloot V.d.P. wraak te nemen. Hij sloot een tuinslang aan op de gasverwarmingsketel en legde de slang in de kamer waar zijn drie dochters - toen 8, 12 en 14 jaar - lagen te slapen. Toen even later de hulpdiensten arriveerden, was de slang weg en de gaskraan dichtgedraaid.


V.d.P. blijft volhouden dat hij al na drie minuten tot inzicht is gekomen, en zelf de kraan heeft dichtgedraaid, nog voor de hulpdiensten aankwamen. Maar dat gelooft het hof niet. Uit het sms-verkeer van de kinderen naar de moeder leidt het hof af dat de kraan zeker 15 minuten heeft opengestaan en dat de man de slang pas opborg nadat de hulpdiensten al op de deur stonden te bonken.

Het hof oordeelt ook dat de man niks gedaan heeft om zijn kinderen te redden, maar wel om alles van zijn moordpoging zo goed mogelijk te maskeren.

Nog volgens het arrest toont de man onvoldoende schuldinzicht. Om tot het volle besef te komen van zijn fout, verhoogde het hof in Gent de straf met twee jaar, van acht naar tien jaar cel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees