Hoe vakantiefiles vermijden?

Hoe vakantiefiles vermijden?

Foto: shutterstock

De eerste drukte op de wegen richting Europese vakantieoorden wordt dit weekend verwacht. Op vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag waarschuwen Touring en VAB voor een druk binnenlands wegennet, met files naar de kust en de Ardennen.

Zaterdag wordt in heel Europa druk verkeer verwacht, met files richting zuiden. Zondag verwachten de mobiliteitsorganisaties geen specifieke vakantieverkeersproblemen.

In Frankrijk waarschuwt Touring voor druk verkeer met kleinere files rond Parijs en in het zuidoosten van Frankrijk (Rhonevallei) op vrijdag en zaterdag. Elders in het land en op zondag worden geen problemen verwacht.

Aan de Zwitserse Gotthardtunnel moet het verkeer vrijdag en zaterdag vermoedelijk aanschuiven. VAB schat dat de wachttijden kunnen oplopen tot twee à vier uur.

In Duitsland is het dan vooral druk rond Frankfurt en naar het zuiden.
Touring verwacht druk maar vlot verkeer in Oostenrijk, Italië en Spanje.

Zwarte weekends

De twee organisaties verwachten de eerste echte overrompeling op de Europese wegen in het weekend van vrijdag 6 tot zondag 8 juli. Ook de weekends van 28 juli en 4 augustus zullen wellicht voor heel druk verkeer en urenlange files zorgen.

Terugkeerders zullen het vooral vanaf midden juli tot het weekend van 18 augustus moeilijk krijgen. Touring voorspelt tijdens die periode elk weekend files aan de traditionele zwarte punten.

Wie de gekende vakantiefiles wil vermijden, vertrekt sowieso beter niet op vrijdagen en zaterdagen. Een terugrit onderneem je best niet op zaterdag. VAB raadt ook nog aan om vrijdag na 9.00uur 's ochtends te vertrekken, op zaterdag na 11.00uur of de hele zondag.

 

Corrigeer

Meest Gelezen

VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees