Mama

Mama's protesteren: 'Zo ziet een buik er echt uit na een zwangerschap'

Mama's protesteren: 'Zo ziet een buik er echt uit na een zwangerschap'

Foto: CT Working Moms

Van Beyoncé tot Victoria Beckham: wie vandaag de dag een baby krijgt, lijkt het aan zichzelf verplicht twee maanden na de bevalling uit te pakken met een lichaam dat weer helemaal strak is. En dat is niet naar de zin van deze zeven bloggende mama's.

De Britse vrouwen achter de blog CT Working Moms zijn het hartsgrondig beu: een vrouw die pas mama is, heeft geen buik zoals een lingeriemodel. 'Als je op Google de woorden ' na bevalling' intikt, krijg je beelden van beroemdheden met hun onmogelijke lichamen', vertelt bloggende mama Dena Fieno. 'Deze vrouwen hebben wellicht hard getraind om hun zwangerschapskilo's te verliezen, maar als niet-Victoria's Secret-modellen hebben wij geen photoshop, geen persoonlijke trainers, geen privékoks en geen nannies'.

En dus gingen deze zeven mama's met z'n allen op de foto, met blote buik en zonder photoshop. Zo hopen ze andere mama's een hart onder de riem te steken en bij te dragen tot een meer realistisch beeld van hoe een vrouwenlichaam eruitziet na een bevalling. 'Het was een enorm bevrijdend moment', aldus Fieno. 'De meeste van ons waren zenuwachtig en verlegen, maar de aanmoediging van de andere vrouwen maakte het makkelijker. En toen ik naar de foto's keek, voelde ik weer de energie van dat moment'.

Bekijk de volledige reeks foto's op ctworkingmoms.com

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees