Clijsters wint ook vlot haar tweede wedstrijd op Wimbledon

Kim Clijsters (WTA 47) moest door Wozniacki langer wachten dan gedacht om aan haar tweede wedstrijd op Wimbledon te mogen beginnen, tegen de Tsjechische Andrea Hlavackova (WTA 90). De eerste games verliepen gelijkopgaand tot de Limburgse een eerste keer kon breaken en de set nam met 6-3. Ook in de tweede set brak Clijsters een eerste keer bij 4-3, waarna ze het eenvoudig afmaakte met opnieuw 6-3 na 1 uur en 5 minuten.

De eerste set verliep gelijk opgaand tot het zesde game. Clijsters pakte de eerste break van de wedstrijd en liep zo uit tot 4-2. Op haar eigen opslag dikte de 29-jarige Limburgse vervolgens aan tot 5-2. Hlavackova kon nog één keer haar eigen opslag behouden, Clijsters maakte het daarna vlot af: 6-3.

Ook in set twee kon Hlavackova tot 3-3 gelijke tred houden, maar daarna was het liedje uit voor de Tsjechische. Clijsters schakelde opnieuw een versnelling hoger en stuurde Hlavackova met tweemaal 6-3 huiswaarts.

In de zestiende finales neemt Clijsters het op tegen de winnares van het duel tussen het Russische twaalfde reekshoofd Vera Zvonareva (WTA 12) en de Spaanse Silvia Soler-Espinosa (WTA 67).

Wachten op Wozniacki


Clijsters kwam later in actie dan verwacht door het duel tussen Wozniacki en Paszek op (het overdekte) Centre Court. Dat draaide uit op een spannende driesetter, waarin de Oostenrijkse verrassend de Deense ex-nummer één naar huis stuurde.
 

Corrigeer