Ruimtegevoel
Nu we steeds kleiner gaan wonen speelt ruimtegevoel meer dan ooit een belangrijke rol bij het inrichten van een woning. Spiegels kunnen hierbij een handig hulpmiddel zijn. Door ze te plaatsen in een hoek kan je het lengtegevoel van bepaalde muren versterken en lijkt het of je een extra doorgang hebt. Kies voor een kamerhoog model voor een optimaal effect. Wanneer je een vrijstaande spiegel hebt, plaats je deze best schuin zodat er delen van de kamer gereflecteerd worden waar je op dat moment geen zicht op hebt. Ook de reflectie van naburige kamers kan het ruimtegevoel versterken en zorgt voor een ruimtelijker gevoel.

Spiegels als lichtspreiding en contact met buiten
Spiegels weerkaatsen heel wat licht en zijn perfect om meer daglicht in donkere kamers te brengen. Plaats ze dicht bij de ramen of tegen wanden waar het meeste lichtinval is. Je kan de spiegels ook zo plaatsen dat je vanuit bepaalde punten zicht hebt op de buitenomgeving. Zo krijg je een luchtig gevoel en creëer je de illusie van een extra raam.

Meerdere spiegels combineren
Door meerdere spiegels te gebruiken kan je ook grote oppervlakken bekleden. Met een weldoordachte compositie maak je er een klein kunstwerkje van en spaar je bovendien heel wat geld uit.

Meer interieurtips op interieurdesigner.be

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees