Vrouw bedreigt agenten met mes

Mechelen -

Beklaagde Chantal D.C. moest zich voor de Mechelse rechter komen verantwoorden voor het bedreigen van agenten en weerspannigheid bij haar arrestatie.

Op 14 april 2012 moest de politie iets na middernacht tussenbeide komen na een huiselijke ruzie tussen de beklaagde en haar partner. D.C. gedroeg zich geagiteerd en was dronken. Nog geen 8 minuten nadat de agenten de woning hadden verlaten, kwam er opnieuw een interventieoproep binnen. De agenten kwamen terug ter plaatse en stelden vast hoe D.C. ondertussen een kleine verwonding aan de bovenlip vertoonde.

De vrouw begon hen vervolgens uit te schelden, greep naar een slagersmes en riep dat ze zichzelf en de agenten zou ‘kapot maken’. D.C. kon in de boeien worden geslagen en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar probeerde ze enkele agenten ten val te brengen en ontstak ze opnieuw in een scheldtirade. Wanneer ze daarna in een politievoertuig werd weggebracht, trachtte ze nog een inspecteur te bijten.

De beklaagde verklaarde dat ze beschaamd was over de feiten en dat haar stoppen waren doorgeslagen. D.C. riskeert nu een voorwaardelijke celstraf van 8 maanden en een boete van 550 euro.

Uitspraak op 27 september.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio