Bemiddelingscentrum voor relatieproblemen

Nieuwe thuisvoor welzijnswerk

Nieuwe thuisvoor welzijnswerk

Het team van CAW heeft een fraai onderkomen. Foto: rds

Relegem -

Het Centrum voor Algemeen Welzijn (CAW) Delta opende gisteren in aanwezigheid van Vlaams minister Jo Vandeurzen haar nieuwe locatie in Relegem. Het wordt de uitvalsbasis voor het hele arrondissement. CAW staat in voor eerstelijns hulpverlening.

Het futuristisch ogende gebouw, ontworpen door architect Eugeen Liebaut, is sinds kort de nieuwe werkplek van een dertigtal medewerkers van de vzw CAW Delta, voorheen gevestigd in Lennik en Dilbeek. De organisatie zocht al lang vruchteloos naar een geschikt betaalbaar perceel om haar diensten te centraliseren. Uiteindelijk was het de provincie Vlaams-Brabant die te hulp schoot met een mooi gelegen plekje op de Pivo-site langs de Poverstraat.

Het CAW Delta staat in voor een eerstelijns hulpverleningsaanbod voor een werkgebied van 26 gemeenten met 430.771 inwoners. Iedereen kan er op een toegankelijke manier terecht voor informatie, advies en ondersteuning rond vragen over wonen, opvoeding, relaties en seksualiteit, scheiding, gelukkig zijn, geld en papierwerk, werken en studeren.

Laagdrempelig

Het wil ook laagdrempelig zijn naar de meest kwetsbaren in de regio. Zo is 11 procent van de 4.692 cliënten (cijfers 2011) minderjarig, 16 procent jongvolwassen en 13 procent van niet-Belgische origine.

In de praktijk zijn het vooral de OCMW's, politie, huisartsen en CLB's die doorverwijzen. Bij het publiek is het CAW vooral bekend voor de begeleiding bij psychische persoonlijke problemen en voor haar aanbod scheidingsbemiddeling. Een grote leefruimte en een veilige speeltuin staan ter beschikking van de bezoekruimte die zich focust op het herstellen of optimaliseren van het contact tussen ouders en kinderen. De deuren van de gesprekslokalen staan open voor individuele gesprekken en voor partnerrelatie- en gezinsgesprekken.

Momenteel is het werkgebied nog provincieoverschrijdend (met ook Ninove, Haaltert en Denderleeuw), maar het CAW fuseert in de nabije toekomst met CAW Vilvoorde tot één CAW voor de regio Halle-Vilvoorde.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio