Wondelgem krijgt polyvalente zaal

WONDELGEM/GENT -

De bouw van de sinds lang beloofde nieuwe polyvalente zaal aan de Neptunussite in Wondelgem kan volgend jaar eindelijk starten.

De gemeenteraad heeft deze week een bestek goedgekeurd zodat er een aannemer aangesteld kan worden. ‘De bouwwerken kunnen begin 2013 starten', klinkt het bij schepen Christophe Peeters (Open VLD). ‘Tegen de zomer van 2014 zou het nieuwe complex klaar zijn.'

De nieuwe polyvalente zaal komt naast zwembad Neptunus en zal opgedeeld zijn in één grote zaal voor 400 personen en een kleinere voor 150 man. ‘De zalen zijn in de eerste plaats bedoeld voor de verenigingen van Wondelgem en Mariakerke. Ze worden uitgerust met een toog, keuken, berging en alle accommodaties', aldus Peeters.

Containers

Naast de zalen zullen er in de nieuwbouw ook twee repetitielokalen en vijf jeugdlokalen zitten. Goed nieuws voor scoutsgroep De Tortels uit Wondelgem. ‘We zitten met onze honderd leden nu al jaren in twee containers', zegt hoofdleidster Isabeau Torreele. ‘Maar die zijn veel te klein en niet praktisch. We hebben de nieuwe lokalen broodnodig voor binnenactiviteiten en om materiaal te kunnen opbergen.' De kostprijs van de nieuwe zaal is 1,6 miljoen euro.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio