Duivenbond krijgt na honderd jaar eigen lokaal

Duivenbond krijgt na honderd jaar eigen lokaal

Foto: ibo

Langdorp -

Duivenbond De Zwaluw is al meer dan honderd jaar een begrip in Langdorp en omgeving.

Ze moesten er meer dan honderd jaar op wachten, maar nu is het dan toch zo ver: duivenbond De Zwaluw uit Langdorp krijgt een eigen clublokaal.

Maar de club moest het tot vandaag stellen zonder eigen clublokaal. Al die jaren was de bond gehuisvest in café

't Zand, maar nu krijgen de leden dan toch een eigen stek.

Het college van burgemeester en schepenen in Aarschot heeft de aanvraag voor de bouw van een nieuw inkorflokaal in de Blakerstraat goedgekeurd. Het nieuwe gebouw wordt opgetrokken op een perceel dat paalt aan het voetbalterrein van VC Langdorp.

Zo krijgen de duivenmelkers hun eigen stek voor het inkorven bij wedstrijden op de kleine snelheid, de grote snelheid en de kleine halve fond.

Ook buiten het duivenseizoen zal het nieuwe clublokaal gebruikt worden voor het organiseren van evenementen, vergaderingen en kaartspeltornooien. De duivenbond zal het gebouw ook ter beschikking stellen van andere organisaties, verenigingen of buurtcomités.

Op het perceel komt een nieuw gebouw van acht meter breed en veertien meter lang en tien parkeerplaatsen. Het project kadert in de uitbouw van de recreatieve site in het gehucht Gijmel. ‘Dit is zeer goed nieuws’, vindt burgemeester André Peeters (CD&V). ‘Duiven melken dreigt op termijn helaas teloor te gaan, onder meer omwille van het gebrek aan opvolging door de jongere generatie. Daarom verdient deze volkssport bij uitstek onze volle ondersteuning. Met dit initiatief krijgt De Zwaluw een nieuwe impuls en toekomst.’

Duivenbond De Zwaluw is al meer dan honderd jaar actief in Langdorp. Momenteel zijn er nog 36 actieve leden.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio