Na verkiezingen valt beslissing over overname kleuterschool

Kleuters van ’t Parkske nemen afscheid van school

Kleuters van ’t Parkske  nemen afscheid van school

Met een picknick namen juffen en kleuters afscheid van ’t Parkske.

Halle -

Alhoewel kleuterschool 't Parkske dan toch nog een jaartje zijn activiteiten voortzet, werd er gisteren met een symbolisch laatste middagmaal afscheid genomen van 't Parkske in zijn huidige vorm. Een emotioneel moment.

Toen het Halse schepencollege in november besliste om 't Parkske te sluiten kwam dit aan als een donderslag bij heldere hemel. Volgens het schepencollege was de toekomst niet gegarandeerd bij gebrek aan een bijhorende lagere school. Bovendien had de infrastructuur zijn beste tijd gehad en moeten de containers in het park binnenkort plaats ruimen voor een ondergrondse parkeergarage.

Toen echter bleek dat de sluiting dan toch niet zo snel kon gerealiseerd worden en de stad uiteindelijk toch mogelijke overnamepistes wilde open laten, viel in februari het verdict dat 't Parkske er nog een schooljaar bij doet en pas definitief de deuren zal sluiten op 30 juni 2013.

‘Maar ondertussen is het kalf wel verdronken’, aldus het oudercomité. ‘We blijven het bijzonder jammer vinden dat een leuke school in het groen op die manier moet verdwijnen. Volgend school jaar zal al niet meer hetzelfde zijn.’

Picknick

Daarom werd beslist met een grote gezamenlijke picknick in het stadspark het laatste volwaardige schooljaar af te ronden in schoonheid. Een aantal leerkrachten moest een traantje wegpinken.

‘We sluiten dit schooljaar af met 65 kleuters. 18 van hen gaan volgend jaar naar het eerste leerjaar. Zo blijven er nog zo'n 47 kleuters over en we hebben ondanks de sluiting toch al enkele nieuwe inschrijvingen’, vertelt juf Ilse.

Personeel

Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor het personeel. Vanaf volgend schooljaar vertrekken er al een aantal kleuterjuffen naar de gemeentescholen in Buizingen en Lembeek waar er kleuterklasjes bij komen. Eén juf stapt over naar basisschool De Leerboom en nog een andere juf kan met pensioen. In 't Parkske blijven er drie kleuterklasjes en dus drie kleuterjuffen over, naast leerkrachten voor zorguren en turnen.

Bijzonder pijnlijk werd het gisteren toen de stadsdiensten al een aantal klasjes kwamen leeg halen om het meubilair naar de vestigingen in Buizingen en Lembeek te vervoeren.

‘Dit was echt een steek in ons hart en getuigt van weinig tact’, aldus de juffen. ‘De kinderen zijn nog op school en het is net of ze al niet meer bestaan.’

Ondertussen is nog steeds niet duidelijk of er een overname komt voor 't Parkske. Het gemeenschapsonderwijs had een voorstel geformuleerd. Een andere mogelijkheid was om 't Parkske te laten opgaan in de andere vestigingen van de stedelijke scholen in Lembeek en Buizingen.

Verkiezingen

‘Het dossier ligt stil. Het zal aan het volgende stadsbestuur zijn om hierover een beslissing te nemen’, aldus burgemeester Dirk Pieters. ‘Voor de verkiezingen kan dit niet meer zonder onze mogelijke opvolgers voor voldongen feiten te plaatsen.’

De vraag blijft of er dan tijd genoeg overblijft om een overname te regelen voor september 2013.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio