Filip Borremans wordt nieuwe directeur Ieperse kazerne

Filip Borremans wordt nieuwe directeur Ieperse kazerne

Filip Borremans is blij dat hij in de Ieperse kazerne in zijn thuisstad aan de slag kan Foto: pli

Ieper -

Ieperling Filip Borremans wordt op 5 oktober aangesteld als nieuwe directeur van het Competentiecentrum Steunmaterieel en Producten, in de volksmond gekend als de Ieperse kazerne.

Hij volgt Pascal Meerpoel op, die naar de staf van Defensie in Brussel verhuist. Het is de eerste keer sinds lang dat een Ieperling de leiding krijgt over de kazerne.

Filip Borremans (45) is gehuwd met Siegried Lemaire en vader van Liedewij (17), Pieternel (16), Volker (14) en Rune (12). Hij heeft al een heel traject afgelegd bij Defensie, met onder andere een opleiding ‘Munitions and Armamant System Speciailst’ in Lowry Air Force Base in Colorado. Hij was ook werkzaam in Koksijde als commandant van de Flight Maintenance Vliegtuigen, waar hij instond voor de Sea King en Alouette III-helikopters. In 2010 werd hij chef van de Ondersectie Helikopters bij de Sectie Luchtvaartmaterieel. Hij is luitenant-kolonel van het Vliegwezen en Stafbrevethouder Ingenieur.

‘Het is een luxe om na jaren pendelen naar Brussel in je eigen stad aan het werk te kunnen’, lacht Filip.

In de Ieperse kazerne werken 270 mensen. Vorig jaar werd even gevreesd voor de sluiting van de kazerne, maar ze heeft de besparingsronde bij Defensie overleefd. ‘Er zijn geen verdere besparingsplannen, dus is er geen sprake meer van dat de kazerne zou sluiten’, weet Filip.

In zijn vrije tijd zingt hij bij het Sint-Niklaas Mannenkoor en samen met zijn kinderen bij het Sint-Maartens Jeugdkoor.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio