4.000 leerlingen op eerste editie Pennenzakrock in Oostduinkerke

Kinderen vieren einde schooljaar op PZR

Kinderen vieren  einde schooljaar op PZR

Om en bij de 4.000 kinderen gingen gisteren uit de bol op de eerste editie van het festival in Oostduinkerke. Foto: mma

Oostduinkerke -

Om en bij vierduizend kinderen en jongeren woonden de eerste editie van Pennenzakrock (PZR)- rock voor scholen - op het strand van Oostduinkerke bij. Niets dan blije gezichten en daar waren alle redenen toe.

Het was laaiend warm, de examens zijn gedaan en de vakantie staat voor de deur. En dan was er nog de muziek met optredens van onder meer Kelly Pfaff en Kate Ryan en een overvloed aan attracties van springkastelen tot een Death Ride. De ideale ingrediënten om op het Oostduinkerkse strand een feestje te bouwen.

PZR Oostduinkerke is het kleinere broertje van PZR op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol. Veel West-Vlaamse en Oost-Vlaamse scholen moesten tot nu toe PZR, het grootste eendaagse kinderrockfestival in Europa, aan zich voorbij laten gaan wegens te ver. Dat is nu opgelost. Alle scholen in de omgeving mochten overigens gratis binnen.

‘We hebben het op korte tijd moeten organiseren, maar door het goede weer en de enorme inzet van Koksijde en zijn vele vrijwilligers, is het een groot succes’, vertelt organisator William Beckers.

Naar het buitenland

‘Waarom we voor Oostduinkerke kozen? We wilden een strand en een zwembad. Dat ligt hier bij mekaar. Ideaal dus. Kinderen zwemmen enorm graag hebben we ervaren. Deze strandeditie van PZR is een blijver. Wij denken ook al verder en zijn aan het onderhandelen om buitenlandse edities van Pennenzakrock te organiseren.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio