Conflict tussen twee Turkse clans eindigde op Dendermondsesteenweg met dode en zwaargewonde

Daders schietpartij naar hof van assisen

Daders schietpartij naar hof van assisen

In de nacht van 21 april 2009 vond op de Dendermondsesteenweg een schietpartij plaats in ware gangsterstijl. Foto: fvv

Gent -

De bloedige schietpartij die in april 2009 plaatsvond op de Dendermondsesteenweg, krijgt een vervolg voor het hof van assisen. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling besliste gisteren dat de broers Sinan en Arif Kaya het voor een volksjury moeten uitleggen.

In de nacht van 21 april 2009 mondde een slepend conflict tussen twee Turkse families – de Kaya's en de Colakers – op de Dendermondsesteenweg uit in een schietpartij in ware gangsterstijl. De 28-jarige Ersan Colaker liet daarbij het leven. Zijn oudere broer Bekir raakte zwaargewond en Arifa Kaya kreeg een kogel in het been.

Na de schietpartij werden vijf mannen aangehouden. Sinan en Arif Kaya, Bekir en Ersin Colaker, de twee broers van het slachtoffer, en Halim In, die de Colakers een wapen zou hebben geleverd. Sinan en Arif Kaya werden gisteren verwezen naar assisen, respectievelijk voor moord en poging tot moord. Ersin werd verwezen naar de correctionele rechtbank voor een vroeger incident in de Overpoort. Bekir en Halim werden buiten vervolging gesteld.

Sereen

De verwijzing van de twee Kaya's naar assisen is een opluchting voor de nabestaanden van Ersan. ‘De familie is heel sereen, maar de verwijzing stemt hen heel gelukkig. Aanvankelijk moest alleen Arif zich voor assisen verantwoorden terwijl iedereen wist dat Sinan de spilfiguur was', zegt advocaat Walter Van Steenbrugge. ‘Ook de buitenvervolgingstelling van broer Bekir is een hele opluchting.'

Ook Dennis Van Overstraeten, de advocaat van Halim In, is tevreden. ‘Van in het begin was duidelijk dat mijn cliënt niets met de feiten te maken had. Van medeplichtigheid aan moord naar buitenvervolgingstelling is een wereld van verschil. Hij is zeer gelukkig.'

Vermoedelijk verschijnen de broers ergens in 2013 voor het hof van assisen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio