Man doodt konijn van buren

Man doodt konijn van buren

Het dode konijntje. Foto: mma

VEURNE/KOEKELARE -

Volgens de overbuur Isabelle Sergeant van Pol V. heeft deze laatste het konijn dat zijn bloemen kwam opeten geen nekslag gegeven, maar sloeg hij het dier dood tegen de muur.

‘Ik heb mijn buurman dat konijn zien doodslaan tegen betonnen platen’, vertelt Isabelle Sergeant. ‘Het beestje was niet meteen dood. Een half uur lang heeft het op de grond liggen spartelen. Het gaat overigens niet om mijn konijn. Wellicht is het dier bij ons terechtgekomen uit schrik voor de buurman en zijn zoon. Er zitten wel vaker verloren gelopen dieren in mijn tuin. Maar ben ik daarom ook de eigenaar? Wat ik ook vreemd vind, is dat de buurman gewacht heeft tot er zogezegd 10.000 euro schade was aan zijn bloemen. Als ik zeker zou zijn dat het mijn overbuur zijn konijn is, zou ik wat eerder gaan. We hadden dat dier samen kunnen vangen en wegdoen.’

‘Iedereen die mijn overbuur kent, weet dat zijn zaak omringd is door landbouwvelden. Er zitten daar ook veel dieren. Sommigen vinden wat er met dat konijn gebeurd is een normale zaak, maar ik vind dit niet acceptabel.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio