Ex-Kanarie Peter Van Houdt debuteert vanavond tegen zijn ex-club als trainer: ‘Ik ben relaxed'

Ex-Kanarie Peter Van Houdt debuteert vanavond tegen zijn ex-club als trainer: ‘Ik ben relaxed'

Peter Van Houdt Foto: Photo News

HASSELT -

Vanavond trapt STVV officieel de oefencampagne op gang. Op het veld van Herk Sport spelen de Kanaries hun eerste wedstrijd nadat de trainingen op 21 juni werden hervat. De gastheren zijn er klaar voor.

Herk Sport-secretaris Johan Haenen is verheugd dat hij met zijn club het bevriende STVV als eerste mag ontvangen.

‘Uiteraard zijn wij als club uit tweede provinciale fier dat we STVV mogen ontvangen. Het is nu bovendien al het zesde jaar op rij. Dat zien wij als een appreciatie van STVV. We willen ook verder bouwen. Want zo'n wedstrijd vraagt toch heel wat voorbereiding voor een kleine club als Herk Sport. Wij hebben echter een hele ploeg van vrijwilligers klaarstaan om alles in goede banen te leiden. Voor ons is deze wedstrijd een unieke gelegenheid.'

De club heeft zoals steeds weer de nodige voorzieningen getroffen: ‘Ons terrein is klaar. Er werd weer een zittribune geplaatst. Na de wedstrijd bieden we een barbecue aan aan de VIPS en sponsors en er zal ook een DJ aanwezig zijn die voor de ambiance zal zorgen.'

Geen afstraffing

Ex-Kanarie Peter Van Houdt debuteert als trainer bij Herk. ‘Dit is een ideale debuutmatch. Ik heb niks te winnen of te verliezen. De hele spelersgroep kijkt ernaar uit. Je hebt niet zo veel de kans om tegen dergelijke clubs te spelen. Voor mij is dit uiteraard ook een speciale wedstrijd. Het is een ploeg die ik heel goed ken. Ik ben relax. We gaan er iets moois van maken. Ik hoop alleen niet dat we afgeslacht worden. Ik trainde enkel deze week twee keer. Maar mijn spelers namen die extra trainingen er met plezier bij. Wel moet ik nog enkele basisspelers missen. De jongelingen zitten al in Werchter en ik heb ook twee spelers in het onderwijs die niet zullen kunnen komen. Maar de nieuwelingen spelen zeker. We hopen dat het een plezante match wordt,' heeft ook de ex-Rode Duivel er duidelijk zin in.

Zelf zal hij - in tegenstelling tot vorig seizoen - niet meedoen. ‘Nee, dat is niet meer de bedoeling. Maar zeg nooit nooit', sluit Van Houdt blijkbaar niet uit dat hij in de loop van het seizoen de voetbalschoenen - noodgedwongen - nog zal moeten aantrekken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio