Vijf maanden na ongeval: Delano (2) kan weer lachen

Vijf maanden na ongeval: Delano (2) kan weer lachen

Foto: Photo News

HOUTHALEN - Is het een medisch mirakel? Vijf maanden nadat bij de 2-jarige Delano Segers uit Houthalen de zenuw in zijn linkerwang werd gekneusd bij een luguber ongeval kan de dreumes voor het eerst weer glimlachen.

Delano was erin geslaagd uit zijn bedje te klimmen. Hij viel en kwam terecht op een glas. De scherven maakten een diepe wonde in zijn wang. Pas na de operatie merkten de ouders dat hun zoontje zijn linkermondhoek niet meer kon bewegen. ‘Toen we van de artsen hoorden dat er weinig hoop was dat Delano ooit nog zou kunnen lachen, stortte onze wereld in', zegt papa Sven Segers.

Maandenlang probeerden dokters alles om de zenuw te herstellen. Tevergeefs. Tot enkele weken geleden het ondenkbare gebeurde. ‘Er begon weer wat beweging te komen in zijn gezichtje en zelfs iets wat op een glimlach leek', zegt de papa van Delano.

Ondertussen gaat het steeds beter en hebben de ouders de hoop meegekregen dat alles wellicht weer helemaal goed komt voor Delano.

‘In zeldzame gevallen herneemt een aangetaste zenuw zijn functies opnieuw na drie maanden. Bij kinderen kunnen we hopen op zulke mirakels', aldus een kaakchirurg.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio