Kerkhofdief zorgt voor verdriet en onrust

Kerkhofdief zorgt voor verdriet en onrust

Foto: fmr

Brecht/Malle - Een kerkhofdief verbreekt de sereniteit rond het kerkhof van Brecht-Centrum. Ook in de regio zijn dieven aan het werk.

'Kerkhofdief, gelieve alle gestolen voorwerpen terug te plaatsen. En hou er uw poten af. Zijt ge niet beschaamd, laat de doden met rust.' Dat bordje heeft iemand van de nabestaanden gehangen aan de poort van het kerkhof van Brecht-Centrum. Daar stal een dief voorwerpen van een graf. Bij de politiezone Voorkempen zijn ook gevallen van kerkhofdiefstallen bekend in Malle en Sint-Antonius-Zoersel. Maar er worden weinig diefstallen aangegeven.

Geen plaag

Volgens burgemeester Aerts (CD&V) is er geen sprake van een diefstallenplaag. 'Maar elke diefstal op een kerkhof is er een te veel. Het zorgt voor onrust en verdriet. Doden verdienen respect en een kerkhof moet een oord van rust en respect zijn. Daarom slaat elke diefstal op een begraafplaats opnieuw diepe wonden.' Enkele jaren geleden waren telkens weer dezelfde graven in Sint-Job-in-'t-Goor het slachtoffer van grafschennis. 'We hebben toen maatregelen genomen door borden aan de kerkhoven te plaatsen. Daarin worden de bezoekers opgeroepen tot respect en wordt aangekondigd dat er verhoogd politietoezicht is. Die maatregelen hebben er toe geleid dat deze diefstallen stopten. We zullen daarom ook voor het kerkhof van Brecht zo'n maatregelen nemen. Er wordt aan de politiepatrouilles gevraagd om regelmatig langs het kerkhof te trekken en er komt een waarschuwingsbord.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio