Prins Filip bezoekt SCK

Prins Filip bezoekt SCK

Prins Filip, staatssecretaris Wathelet en gouverneur Cathy Berx bezochten onder meer de Guinevere-installatie. Foto: sck

Mol -

Prins Filip heeft gistervoormiddag een werkbezoek gebracht aan het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) in Mol. Dat gebeurde in aanwezigheid van staatssecretaris Melchior Wathelet (CDH) en gouverneur Cathy Berx (CD&V).

Aanleiding van het bezoek is het zestigjarig bestaan van het SCK. Op een werkvergadering en een academische zitting kwamen de verwezenlijkingen van het nucleaire onderzoekscentrum aan bod. Daarna was er een rondleiding bij enkele installaties van het SCK zoals de Guinevere-onderzoeksreactor. ‘Het SCK doet ruim zestig jaar waardevol onderzoek dat niet alleen veel betekende voor ons land, maar ook op wereldniveau successen heeft opgeleverd’, ’, zegt directeur-generaal Eric van Walle. ‘Ook in de toekomst willen we dat blijven doen Voor de komende decennia heeft het SCK veel projecten op stapel staan. Zo wordt er volop onderzoek gevoerd en onderhandeld rond de Myrrha-onderzoeksreactor, die het SCK tegen 2023 operationeel wil zien. Daarnaast werd de Academy for Nuclear Science and Technology opgericht, waarmee het SCK zijn opleidingen beter op elkaar wil afstemmen. ‘Tot voor kort waren veel van onze opleidingen gefragmenteerd. Nu kunnen we garanderen dat de kennis en know-how blijven bestaan. We zullen de nucleaire kennis ook minstens de komende honderd jaar nodig hebben’, zegt van Walle.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio