Minderjarige opgepakt voor gewelddadige diefstallen in Sint-Jans-Molenbeek

SINT-JANS-MOLENBEEK - De lokale politie van de zone Brussel West heeft een 17-jarige jongeman opgepakt die verdacht wordt van een resem diefstallen met geweld in verschillende metrostations in de politiezone. Hij is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat meldt het parket donderdagmiddag.

 De jongeman zou betrokken zijn bij drie incidenten. Op 23 maart werd een metroreiziger in het Weststation bedreigd door een groep jongeren die zijn iPod eisten. Toen de reiziger wegstapte, probeerde één van de jongeren nog de mp3-speler af te rukken maar dat lukte niet.
Een week later, op 31 maart, overvielen drie jongeren een andere reiziger in het metrostation Beekkant. Het slachtoffer was zijn portefeuille aan het wegsteken toen de jongeren die uit zijn handen rukten. De drie stapten vervolgens op hetzelfde metrostel als hun slachtoffer.
Het laatste feit vond op 2 mei plaats. Toen werd een dame in het metrostation Delacroix overvallen door een man die haar halsketting afrukte en er vandoor ging.

Eén van de daders van de drie feiten werd op bewakingsbeelden herkend en geïdentificeerd. Dinsdag merkte een anti-overvalpatrouille hem op en maande hem aan zich aan te dienen op het commissariaat. De jongeman deed dat woensdag en werd terstond in de boeien geslagen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio