Metric en All-American Rejects trappen Rock Werchter af

Metric en All-American Rejects trappen Rock Werchter af

Foto: stijn geldof

Om 14.15 uur is donderdagmiddag Rock Werchter van start gegaan met een optreden in The Barn van de Canadese groep Metric. Iets later was het de beurt aan All-American Rejects, die de Werchter-weide van op de Mainstage mochten laten daveren.

 In The Barn bevindt zich het derde podium dat Rock Werchter voor het eerst in haar geschiedenis in gebruik neemt. De tent biedt plaats aan 10.000 mensen en werd vanmiddag feestelijk geopend met de fanfare en danseressen van 't Schoon Vertier. De jongen, die in het kader van een wedstrijd de naam bedacht, mocht mee het lint doorknippen.

Tot en met zondagavond concerteren op Rock Werchter 81 artiesten waaronder Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, Editors, dEUS, Jack White, The xx, Mumfors & Sons en Snow Patrol. De headliners op donderdag zijn The Cure, Elbow, The Kooks en Within Temptation. Ook de Belgische groepen Selah Sue en Netsky maken donderdag hun opwachting. Op het hoofdpodium (Justice) en in de Pyramid Marquee (Skrillex) wordt de avond afgesloten met dancemusic. In The Barn sluiten The Kooks donderdagnacht om 1 uur de tent.

Al vele tienduizenden festivalgangers zijn inmiddels in Werchter gearriveerd. De 85.000 beschikbare tickets voor elke festivaldag zijn al een tijd uitverkocht. De organisatoren verkochten 67.000 combi-tickets en dagelijks 18.000 dagtickets. De verkeersfiles rond Werchter vielen volgens de Rotselaarse burgemeester Dirk Claes (CD&V) donderdag mee. Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met de extra-bussen die De Lijn inzet tussen het station van Leuven en de festivalweide en die tot dusver reeds een 15.000 personen naar Werchter vervoerden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees