Pedofiel opgepakt op Pennenzakkenrock

MOL - Op het kinderfestival Pennenzakkenrock in Mol heeft de politie een pedofiel opgepakt, die zich tussen de kinderen wou begeven. De kinderen hebben niets van het voorval opgemerkt.
De man van rond de 50 gedroeg zich verdacht en werd gecontroleerd door een wijkagent. Hij wou zich tussen de kinderen begeven. De vijftiger is bekend van eerdere feiten. Hij is bestuurlijk aangehouden, wat een preventieve maatregel is, zegt Robert Lehaen van de politie van Mol.
 
'We willen echt vermijden dat hier zaken gebeuren die niet door de beugel kunnen', aldus nog Lehaen. De man moet tot het einde van het festival op het politiebureau blijven.
 
Vorig jaar werd ook een man van het festivalterrein gehaald. Hij was foto’s van kinderen aan het nemen. 'Volwassenen van 30 à 35 jaar, die tussen kinderen rondlopen, dat is toch iets om heel alert op te zijn', meldt organisator Geert Torfs.
 
Hij onderstreept nog dat het evenement veilig is. Op het festival zijn meer dan 300 mensen ingezet door organisatie en politie om een oogje in het zeil te houden.
 
'Logisch dat we zulke mannen aantrekken'
 
'Jaarlijks zakken er ongeveer 25.000 kinderen af naar Pennenzakkenrock. Het is dus ergens logisch dat we zulke mannen aantrekken', zegt organisator Geert Torfs. 'Maar daar reageren we alert op door van het Zilvermeer in Mol een van de veiligste omgevingen van het land te maken. Met 75 politieagenten en 260 mensen van de organisatie zelf wordt iedereen nauwlettend in het oog gehouden.'
 
Commissaris Robert Lehain: 'Bij mijn weten is er nog maar één iemand opgepakt en veroordeeld voor zedenfeiten. Dat is intussen acht jaar geleden. Het ging toen om een man die zich vergreep aan minderjarige meisjes.'

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees