Spektakel bij verbouwingen Warande

Spektakel bij verbouwingen Warande

Het was een hele klus om de brug op haar plaats te krijgen.

Turnhout -

Donderdagnacht kreeg cultuurhuis de Warande een wel heel speciale levering. De brug die aan de kant van de Wezenstraat de verbinding maakt tussen het oude en het nieuwe gebouw, werd vanuit Weelde met uitzonderlijk transport naar Turnhout gebracht.

De brug werd ontworpen door Beel-Achtergael Architecten en in één stuk gemaakt en getransporteerd. Gisterochtend werd de brug op haar plaats gehesen. Het was een heel karwei dat enkele uren in beslag nam. Om 1 uur ’s nachts werd er in Weelde vertrokken en twee uur later was de brug in Turnhout. Het was de bedoeling dat de brug om 4 uur met twee bouwkranen van de oplegger gehesen werd en op positie gemonteerd werd, maar dat liep flink wat vertraging op. Pas rond 7.30 uur kon de brug gemonteerd worden.

‘Het was even spannend, maar gelukkig is alles in orde gekomen’, zegt Mieke Mermans, hoofd communicatie van de Warande. ‘De vrachtwagen moest via de Warandestraat de Wezenstraat inrijden, maar dit ging niet zo vlot. De chauffeur had heel wat moeite met dit manoeuvre. De plaatsing zelf ging heel wat vlotter. Het was wel een hele klus, omdat er langs beide kanten van de gebouwen maar 2 centimeter speling was.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio