Liedekerkenaar tevreden over bestuur, volgens SP.A-enquête

SP.A wil voortdoen op ingeslagen weg

SP.A wil voortdoen op ingeslagen weg

De kandidaten van de SP.A Liedekerke. Foto: rds

LIEDEKERKE -

SP.A-Liedekerke, sinds twaalf jaar mee in de meerderheid, maakte als eerste partij haar volledige lijst bekend, samen met het programma en de resultaten van een volksbevraging. 'Onze realisaties worden gewaardeerd', luidt de algemene conclusie.

SP.A trekt naar de kiezer met schepenen Dirk Lodewijk en Katia Segers op één en twee. Ex-schepen Johnny Van Droogenroeck staat op drie, schepen Hans Eylenbosch op vier en ex-schepen Willy Rossignol duwt de lijst. Elf van de 23 namen zijn nieuw, maar opvallende figuren zijn er niet bij. De lijst zet zwaar in op veertigers en vijftigers. Amper vier kandidaten zijn jonger dan veertig.

Het programma wil een vervolg breien aan het bestaande beleid. SP.A maakt zich sterk dat Liedekerke zonder belastingverhoging verder kan investeren in de straten en voetpaden. De partij maakt ook een breekpunt van de heraanleg van de Zijwegen.

SP.A ging in april alle huizen af voor een bevraging. Het leverde 350 ingevulde enquêtes op. Acht op tien woont graag tot heel graag in Liedekerke en zes op tien is tevreden over de heraanleg en de netheid van de straten. Zeven op tien inwoners vinden de renovatie van het zwembad een goede zaak. Het reorganiseren van de vrijetijdsdiensten krijgt ruime steun, net als de inspanningen voor cultuur, feesten en sport en de overstap naar ILvA voor de huisvuilophaling. De aanleg van het fietspad naar het jaagpad van de Dender is een van de meest gewaardeerde projecten.

Een initiatief als de zomerschool (voor kinderen uit anderstalige gezinnen) wordt door de helft van de inwoners belangrijk bevonden. Een kleine meerderheid staat achter meer inspanningen om de integratie te bevorderen. ‘De druk vanuit Brussel is een thema dat zeker leeft, maar het is zeker niet het allerbelangrijkste. Thema's als voetpaden en kinderopvang liggen de mensen veel meer aan het hart’, zegt Katia Segers.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio