Mexico gastland op ArtsElingen 2012

Onthaasten met poëzie in het groen

Onthaasten met poëzie in het groen

De initiatiefnemers van de ArtsElingen. 

Elingen -

De hele maand juli kan men in Elingen onthaasten tussen poëzie, kunst en natuur. Het kunstencentrum Mansveld organiseert er de achtste editie van het ArtsElingen.

Even zag het er naar uit dat Elingen het dit jaar zonder zijn poëziezomer van ArtsElingen zou moeten stellen wegens de ziekte van organisator Jos De Decker. ‘Maar uiteindelijk is met de hulp van wat vrienden alles toch nog in zijn plooi gevallen’, glundert Jos De Decker van het kunstencentrum Mansveld.

Deze keer keer is het thema ‘liefdeslied van de aarde’. 32 gedichten werden op een artistieke manier uitvergroot en op grote panelen aangebracht die elk een plaats kregen in het heuvelachtige landschap rond Elingen.

Er zijn twee wandelparcours van 4 en 9 kilometer. Vertrek- en eindpunt is telkens de hoeve Mansveld waar ook een tentoonstelling loopt met beeldende werk van 21 kunstenaars rond hetzelfde thema.

Via bevriend dichter Stefaan Van den Bremt, die Mexicaanse poëzie vertaalde, groeide de idee om Mexico als gastland in te schakelen op ArtsElingen. Op 22 juli komt de Mexicaanse dichter Victor Manuel Cardenas naar een poëzieavond in Mansveld waar ook Stefaan Van den Bemt en Lut de Block voorlezen uit hun werk.

ArtsElingen kan men elke zondag in juli bezoeken van 14 uur tot 18 uur. Kunstencentrum Mansveld, Oudenaaksestraat in Elingen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio