Willy vermagert twintig kilo om Tour te kunnen rijden

Willy vermagert twintig kilo om Tour te kunnen rijden

Willy rijdt in de outfit van Kevin Pauwels. Foto: vw

Kalmthout -

Niet Philippe Gilbert of Nick Nuyens zullen als eerste Belg over de aankomstlijn rijden van de ritten in de Tour. Dat zal Willy Daniels uit Kalmthout zijn. De 51-jarige man, die in Herentals bij Open Industriële Werken instaat voor de planning, rijdt de volledige Tour de France. Niet zij aan zij met de profs, maar wel met een dertigtal andere fietsfanaten één dag voor de beroepsrenners. De proloog, de tijdritten en de bergritten, alles wordt onder de wielen geschoven.

Gisteren vertrok Willy Daniels met de fiets voor een tocht van 3.479 km. Eén dag voor de profs rijdt hij met een Nederlandse organisatie de Tour.

Willy, die zelf als renner bij de nieuwelingen, juniors en liefhebbers reed, moest wel 20 kilo vermageren om dit huzarenstukje aan te kunnen. ‘Ik fietste wel vrij veel, maar dit is toch andere koek. Ik droomde er al lang van om de Tour eens te rijden. Vorig jaar vond ik op het internet een organisatie die de ronde voor recreanten organiseert: Tropical Cycle uit Nederland’, vertelt Willy.

De tocht die de wielerliefhebbers maken is identiek aan de echte Tour, behalve de aankomst in Parijs. Daar wordt maar één ronde gereden op de Champs Elysées. ‘Ik heb me twee keer medisch laten testen. De eerste keer werd het licht al op groen gezet, maar kreeg ik de raad overtollige kilo's te verliezen. Ik heb ondertussen 11.000 km in de benen en trainde intensief in de Ardennen.’

Willy rijdt niet voor het goede doel. ‘Ik nam ook al deel aan de 1.000 kilometer tegen kanker en verzamelde 5.000. Nu nog eens bij dezelfde mensen om steun vragen zou van het goede te veel zijn. Ik kon geen beroepsrenner worden, maar dit is toch een stukje van een droom.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio