Tweede jumping blaast Baaigemkermis nieuw leven in

Tweede jumping blaast Baaigemkermis nieuw leven in

Eddy Trossaert, zijn gezin en enkele helpers leiden zondag de tweede editie van hun jumping in goede banen. Foto: gpp

Gavere/Merelbeke -

Eddy Trossaert (50) en zijn vrouw Annick Janssens (48) blazen Baaigemkermis nieuw leven in met hun tweede jumping. Op de hoek van de Baaigemstraat en de Hundelgemsesteenweg, ‘den Eedthoek', vindt zondag vanaf 9.30 uur de Baaigemse jumping plaats.

‘De kermis in Baaigem was een stille dood gestorven', zegt initiatiefnemer Eddy Trossaert. ‘Vroeger vierden we in het laatste weekend van juni het boerenmarktfeest. Baaigem is bekend voor de oudste boerenmarkt van België, maar die traditie is helemaal verwaterd. Wij willen de kermis nieuw leven inblazen. Daarom houden we zondag ook een echte Vlaamse kermis, met een jumping voor jongeren. De ruiters kunnen starten in zeven proeven, beginnend bij 70centimeter hoogte. Dit jaar voegen we er nog een uniek spektakel bij. Tegen de avond starten we met de ‘Masters', een proef waarbij onze deelnemers om ter hoogst gaan springen met hun paard. Dit belooft een spektakelstuk te worden. Voor de jumpingwedstrijd hebben we voor 3.000euro aan naturaprijzen gekregen van onze sponsors. Gezien het grote succes vorig jaar hebben we een vernieuwde en grotere jumpingpiste aangelegd van 59 bij 35meter.'

‘s Middags is er een barbecue met cavabar voor deelnemers en toeschouwers. 's Avonds volgt na de jumping een feestje met dj Lucky Luck.

‘We hopen op 300ruiters', zegt Eddy Trossaert. ‘Voor de jonge ruitertjes zal dit een stimulans zijn om meer aan paardensport en jumping te doen. Iedereen die een foutloos parcours rijdt, krijgt een naturaprijs.' Kaarten voor de barbecue zijn te verkrijgen aan 15euro via 0495 16 74 80.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio