Karateclub Oudenhove viert 30-jarig bestaan met demo

Karateclub Oudenhove viert  30-jarig bestaan met demo

De leden van Karateclub Oudenhove houden op de speelplaats van de vrije basisschool De Groene Poort een demonstratie. Foto: edp

Sint-Maria-Oudenhove -

Karateclub Oudenhove viert vandaag vanaf 14 uur haar dertigjarig jubileum met een grote demonstratie op de speelplaats van de vrije basisschool De Groene Poort in de Lilarestraat. Toegang is gratis.

Dirk Van Cauwenberghe en Marianne De Brakeleer besloten in 1982 om een eigen club op te richten na het behalen van hun zwarte gordel 1ste Dan in de Shotokan Karate. In het Oudenhoofse Ontmoetingscentrum is jong en oud inmiddels wekelijks welkom om deze Japanse sport te beoefenen. Ondertussen behaalde trainer Dirk zijn 4de Dan. Hij pakte verschillende zilveren en bronzen medailles op Belgische en provinciale kampioenschappen. In de discipline semi-contact karate schopte hij het zelfs tot kampioen van Vlaanderen. Die kennis en vaardigheden geeft de trainer nu al dertig jaar door aan zijn leerlingen, van wie sommigen ook al zwarte gordel behaalden. Vorig jaar nog kaapten twee leerlingen een zilveren en bronzen medaille weg op het Oost-Vlaamse Kampioenschap. Zowel Dirk als Marianne geven na drie decennia nog steeds met het enthousiasme van beginnende lesgevers hun trainingen. Zoon Ken Van Cauwenberghe, bachelor in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie, stapt in de voetsporen van zijn ouders. Hij heeft zijn bruine gordel 1ste kiyu en is zich nu al aan het voorbereiden op de examens voor zwarte gordel. De toekomst van de club lijkt verzekerd.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio