Kiosk tot half juli centrum van gratis animatie

Gullegem -

Vandaag wordt de kiosk vrijgehouden voor de kleuters. De bibliotheek presenteert verteltheater. Kreejater brengt het verhaal van Elmer de olifant, een olifant met alle kleuren van de regenboog.

Aan de dwarsschuur van 't Goet te Wynckele in de Peperstraat staat een kiosk, waar de komende weken enkele activiteiten worden georganiseerd.

Morgen passeren de deelnemers van Leie Lekker Zoete Tocht aan de kiosk. Voor hen wordt een openluchtcafetaria opgebouwd, waar koffie en versnaperingen te verkrijgen zijn. Ondertussen speelt de Franse topfanfare Dissident Chaber de leukste wijsjes uit de jaren tachtig. Voorstellingen zijn er om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

Na het weekend volgen nog twee activiteiten. Op de vooravond van de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap (10 juli) brengt de lokale volksmuziekgroep Goegemutst vanaf 20 uur een avond vol sfeervolle nostalgie. De dans- en luisterliedjes worden ten hore gebracht met trekzak, draailier en ritme-instrumenten. Op de Franse nationale feestdag (14 juli) wordt afscheid genomen van de kiosk. Om 18 uur is er uitbundige feestmuziek van Lucie Carton. Daarna mag het eigenzinnige en kleurrijke dameskoor De Valse Teefjes het podium inpalmen.

Het cultuurcentrum staat in voor de organisatie. De toegang tot al deze activiteiten is gratis.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio