Festival start veelbelovend

Zon lacht Couleur Café toe

Zon lacht Couleur Café toe

Couleur Café, dat is proeven van de wereld. Foto: rdb

Brussel -

De eerste dag van Couleur Café was er al meteen één om niet snel te vergeten. Tienduizenden uitgelaten muziekliefhebbers genoten onder een stralende zon van topartiesten als Magic Sytem, Nas en Erykah Badu.

‘Couleur Café is een festival met een peace and love-gevoel.’ Organisatrice Irene Rossi overdreef niet naar aanleiding van de 23ste editie van Couleur Café. Vanaf 16 uur stroomden de festivalgangers toe op de vernieuwde site van Tour & Taxis. De locatie is een goede honderd meter verschoven in de richting van het terrein van de Haven van Brussel.

Om 17.15 uur mocht de Belgische Sarah Ferri de eerste muzieknoten over het terrein laten galmen. De zon was meteen van de partij. Aan cocktails geen gebrek. Het festival staat erom bekend.

De festivalgangers bleven toestromen en het terrein zat dan ook zo goed als vol.

Maar Couleur Café is meer dan muziek. Jong en oud konden terecht in een winkeldorp met hebbedingetjes uit alle hoeken van de wereld.

De tentoonstellingsruimte werd dit jaar ook verplaatst. De reacties waren ook daar positief. Dat was ook het geval aan het Palais de bien manger waar hongerigen hun smaakpapillen konden ‘testen.’

Toen het Franstalige Psy4 De La Rime opende op het hoofdpodium, barstte het feestgedruis pas echt los. Maar Nas deed even later in de Univers-tent minstens even goed.

Uitkijken was het ook naar de feestmuziek van Magic System, die de hele festivalweide in vuur en vlam zetten.

De vernieuwde Phoenix-stage deed het zeker ook niet slecht. Daar werd de capaciteit opgetrokken en kon het volk genieten van onder andere Imany, Tinariwen en Joshua.

Op het nieuwste podium Move ging iedereen uit de bol tijdens de drie dagelijkse Flashmobs en de dansinitiaties. De drankstands deden het goed, het eten ging ook vlot over de toonbank en de muziek, die zal nog drie dagen in hartjes Brussel blijven hangen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio