Stad wil rondetafelgesprek over pesten op school

ROESELARE/TIELT -

Scholen moeten sneller de politie informeren als ze weet of vermoedens hebben van overlast of strafbare feiten. Burgemeester Luc Martens wil daarom een rondetafel met de scholen en de politie organiseren.

Het stadsbestuur reageert onthutst op de slagen die een leerlinge van dertien uit Tielt aan het station van Roeselare kreeg toegediend door enkele leeftijdsgenoten.

Schuldig verzuim

‘Tegelijk valt te betreuren dat niemand die op een bus stond te wachten en getuige was van de agressie reageerde of het nodig vond om de politie te verwittigen. Het is nochtans de plicht van iedereen om bij dergelijke voorvallen zijn verantwoordelijkheid te nemen. Hier is sprake van schuldig verzuim’, vindt burgemeester Luc Martens (CD&V).

In 2007 engageerden alle scholen en alle politiezones in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk zich om beter samen te werken en problemen van pesten, jeugdcriminaliteit en spijbelen samen aan te pakken.

Ook in de zone Roeselare-Izegem-Tielt werd daarvoor een aanspreekpunt in het leven geroepen.

‘Maar ook dat loopt niet zoals het hoort’, vinden Martens en korpschef Curd Neyrinck. ‘Scholen moeten tijdig de politie contacteren van zodra er vermoedens zijn van strafbare feiten. Helaas, doen scholen dat niet of te laat, waardoor de kansen op preventie onderbenut blijven. Vaak zijn het de ouders zelf die naar de politie stappen én niet de scholen. En dan is het soms al te laat.’

Het stadsbestuur wil daarom een rondetafelgesprek organiseren met de scholen en de politie om de samenwerking en aanpak van pesten en agressie beter aan te pakken.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio