Brusselse politieman levensgevaarlijk verwond met glasscherf

Zes jaar cel voor steekincident in Carré

Willebroek/Mechelen -

Thomas O.P. heeft gisteren voor de correctionele rechtbank in Mechelen een effectieve celstraf van 6 jaar gekregen. De beklaagde had in dancing Carré in Willebroek een man neergestoken met een glasscherf.

Het slachtoffer raakte zwaargewond en de rechtbank achtte het bewezen dat O.P. de intentie had om te doden met voorbedachten rade.

De feiten speelden zich af op 15 januari van dit jaar. O.P. was met enkele vrienden op stap in dancing Carré. Het gezelschap amuseerde zich en danste op een verhoogd podium. Wanneer O.P. even later van het podium stapte, kwam hij met zijn schouder tegen zijn latere slachtoffer Rafael P. terecht. Er ontstond wat duw- en trekwerk, waarna O.P. even naar het terras ging om wat af te koelen. Op dat moment had hij echter al een scherf van een kapotgeslagen glas op zak. Terwijl hij naar buiten wandelde, maakte O.P. bovendien met zijn vinger een snijbeweging over zijn keel om duidelijk te maken dat hij P. zou aanpakken. Hij had die laatste ook ‘fils de pute, je vais te trouver’ (hoerejong, ik weet je te vinden) toegesnauwd.

Eenmaal buiten vertelde een furieuze O.P. tegen zijn vrienden dat hij P. wilde doen bloeden. Daarbij toonde hij ook de glasscherf die twee op vijf centimeter groot was. De zus van O.P. ging daarop het slachtoffer nog verwittigen dat hij beter kon vertrekken. Ook de portiers van Carré werden ingelicht en gingen op zoek naar de gewapende man.

Nog voor zij O.P. vonden, had die echter al toegeslagen. P., in het dagelijks leven politieman in Brussel, liep een snijwonde van acht centimeter op in de halsstreek. ‘De toegebrachte verwondingen waren volgens de gerechtsdokter levensbedreigend’, zei rechter André Van Praet gisteren. ‘Het risico dat de halsslagader kon worden geraakt, was erg groot. (Er zat slechts 4 mm tussen wonde en slagader, red.) Medische interventie was alvast levensnoodzakelijk.’

O.P. beweerde eerder dat hij die avond panikeerde en dat daardoor alles uit de hand liep. ‘De wijze waarop u deze man aanviel, maakt duidelijk dat u het oogmerk had om te doden’, aldus de rechter.

O.P. moet zijn slachtoffer ook nog een schadevergoeding betalen van 5.000 euro.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio