Afsluiten Mechelbaan veroorzaakt enorme files

Cannabisplantage ontdekt door brand

Cannabisplantage ontdekt door brand

Brandweer en politie waren massaal aanwezig. Foto: evb

Putte -

Het centrum van Putte werd gisternamiddag opgeschrikt door een woningbrand in de Mechelbaan. Bij het blussen werd een cannabisplantage ontdekt.

De brandweer van Putte kreeg een oproep binnen omstreeks 16 uur en snelde ter plekke met verschillende bluswagens. ‘Binnen de minuut waren we bij de brand’, aldus de brandweer van Putte. De politie van zone Bodukap kwam de schade opmeten.

Het parket van Mechelen bevestigt dat bij het blussen een cannabisplantage werd aangetroffen in de voormalige sportwinkel.‘Bij het blussen in de voormalige sportwinkel op het kruispunt van de Mechelbaan en de Alice Nahonstraat werd een inderdaad een cannabisplantage ontdekt. Vandaag (gisteren, red.) of morgen sturen we het labo en een branddeskundige ter plekke’, aldus de woordvoerder van het parket.

Tot nu werd nog niemand opgepakt of aangehouden. ‘Daarvoor is het nog te vroeg. Het onderzoek loopt nog. Na het bezoek van onze deskundigen kunnen we meer kwijt, maar dat er in grote getale cannabis werd gevonden, is zeker’, luidt het.

De brandweer van Heist-op-den-Berg kwam eveneens ter plaatse met een hoogtewerker om mee te blussen. Als gevolg van de brand werd de Mechelbaan vanaf het kruispunt met de Leuvensebaan en de Liersesteenweg richting Heist-op-den-Berg volledig afgesloten voor alle verkeer richting Heist. Gezien het spitsuur op vrijdagavond veroorzaakte dat lange files en een verkeersinfarct op zowel de Leuvensebaan en Mechelbaan. Met de warme temperaturen geen pretje voor de automobilisten. Automobilisten die richting Heist-op-den-Berg of Beerzel reden, waren verplicht om alternatieve routes te nemen. Om 19.10 uur gisteravond werd de Mechelbaan opnieuw opengesteld richting Heist-op-den-Berg. Wat de precieze oorzaak was van de brand, blijft voorlopig onzeker.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio