Brusselse agenten patrouilleren in Turnhout

Turnhout -

Deze zomer gaat een tiental agenten uit Brussel mee patrouilleren in Turnhout tijdens de weekendnachten. Een eerste test enkele weken geleden bleek succesvol. Het gaat om speciale ‘bewijsteams’ die de politie wil inzetten om de overlast en de straatcriminaliteit nog meer tegen te gaan.

De extra ploegen komen niet ter vervanging van de eigen agenten die nu al in burger en in uniform ‘s nachts patrouilleren. ‘Ze moeten vooral bijstand leveren. Voordeel is ook dat de Brusselse agenten in Turnhout niet bekend zijn. Wij hebben ook anonieme ploegen, maar vooral bij herhaaldelijke overtreders zijn die mensen bekend. Deze agenten vallen minder op en kunnen daardoor effectiever optreden’, luidt het bij de politie.

De Brusselse agenten zullen naar Turnhout komen met uitstekende fotoapparatuur. De beelden die zij kunnen maken, zijn enorm gedetailleerd en dat kan voor bewijslast heel belangrijk zijn. De agenten zullen vooral in de overlastzones in het centrum ingezet worden. ‘We konden bijvoorbeeld heel wat GAS-sancties voor onder meer wildplassen opleggen.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio