‘Onze subsidie voor het gebouw komt zo op de helling te staan’

Inwoners naar Raad van State tegen nieuwe zaal

Advocaat Thierry Goegebeur is net als zijn buurtbewoners niet te spreken over de nieuwe inplantingsplaats van de Cactusclub.

Sint-Andries -

Een aantal bewoners van de Torhoutsesteenweg en de Frederik Sanderlaan trekken naar de Raad van State tegen de bouw van een nieuwe zaal voor Cactus vlak achter de huidige Magdalenazaal.

Het Sanderkwartier houdt zondag het jaarlijkse buurtfeest. Daar zal de Brugse advocaat Thierry Goegebeur, bewoner van de Torhoutsesteenweg, aankondigen dat hij naar de Raad van State trekt in het dossier van de nieuwe zaal voor Cactus. met zijn actiecomité ‘Buurtpark(ing) 1021’. Die 1.021 staat voor het aantal handtekeningen op de petitie staan bij de omwonenden van de Magdalenazaal.

‘Met bewoners gesproken’

Goegebeur wijst erop dat hij niets tegen Cactus heeft, maar dat de zaal daar niet past in de achtertuinen van de bewoners. Hij had nog gehoopt dat het Brugse schepencollege of Cactus met een tegenvoorstel zouden komen, maar hij wou niet langer wachten. Hij is van mening dat ze tijd genoeg gehad hebben.

In elk geval kan hij rekenen op gedeputeerde Dirk De fauw, die van mening is dat er andere en betere locaties zijn in Brugge voor zo’n zaal. ‘Het is begrijpelijk dat de bewoners naar de Raad van State trekken. Inmiddels zijn de stadsdiensten begonnen met een onderzoek van alternatieve locaties.’

‘Ik hoop dat ze snel een goed voorstel kunnen voorleggen aan het schepencollege. Patrick Keersebilck van Cactus betreurt de gang van zaken.

‘We wachten nu al vier jaar en nu de zaak naar de Raad van State gaat, zal het dus nog langer duren. We hebben nochtans gesproken met de buren en onze plannen aangepast. Op vraag van de omwonenden hadden wij in onze plannen het speelplein, petanqueterrein en het groen behouden. We zouden ook oplossingen zoeken voor de parkeerproblemen door een samenwerking met de betalende parkings, waarbij de prijs van de parking zou ingerekend worden in de prijs van de tickets. Ik hoop dat wij nu de 1,1 miljoen euro subsidie voor ons gebouw niet zullen mislopen’ aldus Keersebilck.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio