Mode

Keten Primark stelt zijn wintertrends voor

Wanneer opent Primark een filiaal te Gent? Op deze vraag kunnen we nog steeds geen antwoord bieden. Wie graag shopt tegen een ultra-lage prijs, moet naar Luik. Styletoday trok niet over de taalgrens, wél naar het hippe Berlijn om een blik te werpen op de nieuwe herfst/wintercollectie.

Het Ierse Primark staat gekend als de goedkoopste retailer: je kan hem vergelijken met H&M, Zara en Forever 21, maar hij is nog goedkoper en groter. Veel shoppen voor weinig geld, dat is het motto van de Ierse retailgigant.

Maar naast de kwantiteit en de lage prijzen speelt Primark kort op de bal door de trends van grote designers te kopiëren. Wat je gisteren zag op de catwalk, ligt enkele weken later bij Primark in de rekken aan een flink gereduceerde prijs. Een Jil Sander-geïnspireerd jasje voor 35 euro? Een Pradarokje voor 13 euro? Een look van kop tot teen die rechtstreeks ontleend wordt aan het Franse label The Kooples? Of fake Louboutins voor 15 euro? Daar hebben we één antwoord op: Primark! Het succes van het bedrijf ligt in de keuze van goedkope leveranciers, het gebruik van goedkope stoffen en het gebruik van diverse eigen merknamen.

Omdat je in een Primark winkel het bos door de bomen niet ziet, zetten we de meest opvallende musthaves voor jou op een rijtje.

Hemdjes en kraagjes
Preppy of romantisch, het hemdje blijft het goed doen. Volledig dichtgeknoopt, versierd met een barok kraagje of opengewerkt met kant. Ook jurkjes worden opgesmukt met kraagjes, terwijl het losse kraagje definitief heeft afgedaan.

Pastellove
Pastelkleuren blijven het goed doen. We combineren ze met wit en zwart of andere pastelkleurtjes voor een romantische en elegante look.

Goud
Een portie bling is niet enkel voorbehouden voor de feestdagen. We zien gouden details en metallic accenten bij schoenen, juwelen en knitwear. Lekker rock 'n roll, androgyn en stoer.

Printlove
Prints combineren we met prints. Hetzelfde geldt voor felle kleuren. Komende herfst gaan we voor felle kleuren, zoals kauwgomroze, feloranje, limoen, kobaltblauw en tomaatrood, dit alles met een knipoog naar de sixties.

België telt slechts één Primark boetiek in Luik. Primark - Boulevard Raymond Poincare 7/113, 4020 Luik

 

 

   styletoday

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees