Celstraf voor koppel dat kinderen ontvoerde en verkrachtte

KAMPENHOUT - Een koppel twintigers dat vorige zomer in Kampenhout twee meisjes had ontvoerd en één ervan had verkracht, is vrijdag veroordeeld tot gevangenisstraffen van 7 en 6 jaar. Het koppel was ook verantwoordelijk voor een brandstichting op een chiroterrein. Bovendien had de man Dimitri Q. (21) ook nog zijn vriendin Cindy U. (23) geslagen.

Het koppel lokte op zondag 21 augustus 2011 aan een manege in Kampenhout een 9-jarig meisje in hun wagen met de belofte dat ze op hun appartement kleine katjes gingen bekijken. De moeder van het kind, die ook op de manege was, werd door andere kinderen gealarmeerd en kon de wagen van het koppel tegenhouden. Die lieten het meisje uitstappen en reden weg.

Enkele dagen later werden Q. en U. opgepakt en aangehouden. Ze bekenden dat ze in de kerstperiode ook al een meisje van dezelfde leeftijd hadden ontvoerd. Dat meisje werd door Q. op brute wijze verkracht, terwijl U. haar vasthield. Het parket vorderde voor Q. 16 jaar cel en 10 jaar terbeschikkingstelling gevorderd en 10 jaar cel voor U.

De twee hadden op een chiroterrein in de buurt ook een houten speelconstructie in brand gestoken omdat Q. niet tegen de lege alcoholflessen en condooms op het terrein kon. Cindy U. ging bij het horen van de uitspraak door het lint en moest door de politie overmeesterd worden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees