Cipier door wie moordenaar Kitty bijna vrijkwam, krijgt 3 jaar cel met uitstel

Cipier door wie moordenaar Kitty bijna vrijkwam, krijgt 3 jaar cel met uitstel

Hassan Iasir Foto: *

De Brusselse correctionele rechtbank heeft vrijdag een gevangenisstraf van 3 jaar met uitstel uitgesproken tegen de cipier die ervoor zorgde dat Hassan Iasir bijna vrijkwam. , Iasir is één van de roofmoordenaars van agente Kitty Van Nieuwenhuysen. De 45-jarige cipier, Marc V.d.W., liet zich in december 2008 omkopen om ervoor te zorgen dat Iasir door een procedurefout vrij zou komen. Iasir zelf kreeg een effectieve gevangenisstraf van 3 jaar, maar die wordt opgeslorpt door zijn veroordeling door het assisenhof.

Iasir zat in december 2008 al bijna een jaar in voorhechtenis als verdachte voor de homejacking in Lot van 4 december 2007, waarbij agente Kitty Van Nieuwenhuysen gedood werd en haar collega en een buurtbewoner zwaargewond raakten.

Toen bleek dat het beroep dat de man had aangetekend tegen de verlenging van zijn aanhouding door de raadkamer was niet doorgegeven aan de griffie, waardoor er niet tijdig over beslist was. De man dreigde vrijgelaten te worden, maar toenmalig minister van Justitie Jo Vandeurzen beval Iasir in de cel te houden zodat hij voor een ander feit, een overval in Roux, kon aangehouden worden.

Uit een gerechtelijk onderzoek naar de procedurefout bleek dat cipier Marc V.d.W. het beroepsformulier bewust had achtergehouden. De man, die zware gokschulden had, kreeg daarvoor 5.000 euro.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees