Mode

Emma Gelaude, styliste & personal shopper, helpt je van al je stijlproblemen af.

SOS Styling. 'Hoe draag ik de sportieve trend zonder er uit te zien alsof ik ga sporten?'

Sportieve outfits kan je tegenwoordig ook gerust buiten de muren van de fitness aan. Let wel: de tijd waarin je sportoutfit uit een slobber T-shirt met dito broek en een paar afgetrapte sportschoenen bestond, is voorgoed voorbij.

Fashion werd sportief en sportief raakte in de mode. Is het stiekem een manier een om zwaarlijvigheid tegen te gaan? Want met een Stella McCartney voor Adidas is het echt wel leuker zweten in de pilatesles.  Ook Alexander Wang stuurde enkele seizoenen na elkaar zijn modellen in chique trainingsbroeken de catwalk op en niet veel later waren ze hot bij fashionista's. Die combineren de losse broek niet met een paar oude gympen: wie de trainingsbroek met stijl draagt, werkt de look af met een strakke pump.

Deze zomer streven 's werelds grootste atleten naar die gouden medaille op de Olympische Spelen en de modewereld hoopt op een podiumplaatsje. Stella McCartney ontwierp de outfits voor het Brits Olympisch team, de Belgische atleten trekken naar Londen in sportieve pakjes van ontwerper Stijn Helsen.

Dé schoen van het moment is ongetwijfeld de sportschoen met sleehak. Isabel Marant pakte uit met het originele paar en nu zit de must-have sneaker zowat in elke collectie. De sleehak sneaker draag je makkelijk onder een jeans, short of rokje, échte sportschoenen integreer je minder makkelijk in je outfit. Het sportieve element is slechts een accent in je look en mag je silhouet niet domineren. Sportschoenen kunnen, maar draag ze buiten de sportschool of op een jeans met blazer.

Goud voor stijlgevoel gegarandeerd.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees