BMW en Toyota breiden samenwerking uit

BMW en Toyota breiden samenwerking uit

Toyota-topman Akio Toyoda (links), en BMW-ceo Norbert Reithofer Foto: EPA

BMW en Toyota gaan nauwer samenwerken. De twee autobouwers willen in de toekomst vooral samen aan de slag bij de ontwikkeling van alternatieve aandrijfsystemen en de bouw van lichtere modellen.

De twee bedrijven waren in december al een samenwerking aangegaan, en gaan nu nog een stap verder. 'Daardoor creëren we de nodige voorwaarden om met beide ondernemingen in de toekomst toonaangevend te zijn op het vlak van innovatie en duurzaamheid', verklaarde BMW-topman Norbert Reithofer vrijdag in München.

In de komende maanden zal aan concrete projecten gewerkt worden. De Beierse en de Japanse constructeur zien onder meer mogelijkheden in de ontwikkeling van brandstofcellen, de bouw van sportauto's, elektrische aandrijvingen en lichte modellen.

GM

In december was al een overeenkomst bereikt over onder andere gemeenschappelijke onderzoeksprojecten en de levering van dieselmotoren aan het Japanse bedrijf.

Voor BMW biedt de overeenkomst bovendien een alternatief voor de eerder vooropgestelde samenwerking met General Motors (GM) bij de ontwikkeling van brandstofcellen. Donderdag had BMW meegedeeld dat het daarvoor niet meer met de Amerikaanse autoreus zal onderhandelen.
 

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees