Jobdating voor ingenieurs: makkelijker gezegd dan gedaan

Jobdating voor ingenieurs: makkelijker gezegd dan gedaan

Foto: jobat.be

Werkloze ingenieurs ‘matchen’ aan werkgevers met vacatures die vaak al maandenlang openliggen, dat wil de VDAB bereiken met regionaal georganiseerde jobdates. Makkelijker gezegd dan gedaan, blijkt op de editie in Leuven.

In haar nieuwe regiohoofdkwartier naast het Leuvense station bracht de VDAB deze week 120 werkzoekende ingenieurs en 22 bedrijven samen. In totaal schreef de VDAB een 250-tal kandidaten aan. Niet enkel uit Vlaams-Brabant, maar ook in het Brusselse en in Waals-Brabant. Het was dan ook een veeltalig en veelkleurig allegaartje dat zich aanmeldde, kriskras doorheen alle leeftijdscategorieën, van pas afgestudeerde starters tot vijftigers. Je zou denken dat een werkgever in zo’n groep wel zijn gading vindt. In werkelijkheid ligt dat allemaal toch net wat moeilijker.

Belparts, een kmo uit het nabijgelegen Rotselaar, is op zoek naar een sales engineer voor de verkoop van grootschalige HVAC-toepassingen; zeg maar: airco, ventilatie en verwarming in grote gebouwen. ‘De tijd dringt’, zegt manager Luc Moons. ‘Deze functie staat al open sinds februari 2011.’ Liefst zou Moons hier vandaag een industrieel ingenieur of bachelor elektromechanica vinden. ‘Iemand die technisch inzicht heeft en vlot overkomt, om met onze klanten om te gaan. Liefst iemand met wat ervaring natuurlijk, maar ook schoolverlaters zijn welkom.’

>

>

>

>

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees