Ex-schepen van Charleroi veroordeeld

Ex-schepen van Charleroi veroordeeld

Lucien Cariat tijdens een persconferentie in 2006. Foto: BELGA

De rechtbank van Charleroi heeft ex-schepen Lucien Cariat veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar met uitstel. De gewezen directeur van de afvalintercommunale ICDI kreeg onder meer ook een boete van 11.000 euro.

De beklaagden, onder wie Cariat, werden vervolgd voor schriftvervalsing, gebruik van valse stukken, verduistering, illegale terbeschikkingstelling van personeel en misbruik van vennootschapsgoederen. 

Lucien Cariat werd in mei 2006 in verdenking gesteld en zat 47 dagen in voorlopige hechtenis. Naast de celstraf met uitstel en de boete sprak de rechtbank de inbeslagname van 100.000 euro uit en moet Cariat voorlopig tienduizenden euro's betalen aan de intercommunale.

Christian Blondeel, de boekhouder van ICDI, werd tot een jaar cel met uitstel veroordeeld omdat hij een aantal illegale uitgaven goedkeurde. Hij kreeg een boete van 5.500 euro en moet eveneens tienduizenden euro's aan de intercommunale terugbetalen.

De drie leden van het directiecomité van ICDI en de directeur van de containerparken kregen opschorting van de uitspraak of werden vrijgesproken.

Lucien Cariats zoon Luc kreeg opschorting van de uitspraak. Hij werd schuldig bevonden aan het gebruik van een vals diploma om een verloning te krijgen waar hij geen recht op had.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees