Tot 260 banen bedreigd door herstructurering bij CG Mechelen

De directie van Crompton Greaves (CG) Power Systems en CG Holdings Belgium heeft vrijdag de intentie tot herstructurering van de site in Mechelen aangekondigd. De producent van transformatoren wil de vestiging 'opnieuw competitief' maken.

Er zijn mogelijk tot 260 banen bedreigd bij de productielijn vermogenstransformatoren en bij de centrale diensten.

De herstructurering heeft mogelijk gevolgen voor de afdeling vermogenstransformatoren en de centrale diensten, klinkt het in de mededeling. De directie kondigde aan de ondernemingsraad de intentie van een mogelijk collectief ontslag mee, wordt verduidelijkt. 

De informatie & consultatiefase wordt nu opgestart. Het bedrijf wil een nieuw plan formuleren voor de toekomst van de Mechelse site. 'Mechelen blijft een kritieke eenheid in de wereldwijde VT-productlijn. Mechelen zal voortbouwen op bestaande kerncompetenties in diensten met hoge waarde, engineeringsystemen, productdesign en ontwikkeling.'

Het bedrijf is er ook van overtuigd dat er opportuniteiten schuilen in de Europese sector van offshore windenergie.

'Site in Mechelen heeft hoge kostenstructuur'

CG verwijst voor de beslissing naar de toenemende concurrentie op de wereldwijde markt van vermogenstransformatoren, vooral op belangrijke exportmarkten zoals het Midden-Oosten. In West-Europa staan de prijzen nog meer onder druk door overcapaciteit, klinkt het. Ook heeft de site in Mechelen een 'hoge kostenstructuur, hetgeen extra druk zet op de rentabiliteit'.

'De inkomsten zijn sterk gedaald en de financiële resultaten van de afdeling vermogenstransformatoren in Mechelen zijn de laatste kwartalen steevast slecht', klinkt het.

CG is een onderdeel van het Indiase conglomeraat Avantha Group en is naar eigen zeggen een van 's werelds tien grootste transformatorproducenten. Crompton Greaves nam in 2005 de Mechelse Pauwels Group over.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees