Jongere Madoff volgt broer naar cel

Jongere Madoff volgt broer naar cel

Peter Madoff Foto: ap

Peter Madoff (66) is vrijdagochtend opgepakt in New York. Dat meldt de FBI. De jongere broer van Bernard Madoff bekende eerder al schuld aan financiële fraude en gaat 10 jaar de gevangenis in.

Peter Madoff werd opgepakt op het kantoor van zijn advocaat. Later vandaag moet Madoff verschijnen op een hoorzitting, waar hij schuldig zal pleiten aan financiële fraude.Zijn advocaat en het openbaar ministerie hadden eerder een straf van tien jaar cel onderhandeld in ruil voor een schuldbekentenis.

Madoff werkte meer dan 30 jaar samen met zijn broer Bernard. Die werd in 2009 veroordeeld tot 150 jaar cel kreeg voor ponzifraude, een soort piramidefraude. Toen de economische crisis uitbrak, stortte het sneeuwbalsysteem van Madoffs investeringsfonds Investment Securities LLC in. De rijke klanten van Madoff verloren daarbij miljarden dollars.

In de schuldschikking legt de procureur van Manhattan, Preet Bharara, Madoff onder meer valse verklaringen, vervalste documenten en het belemmeren van het werk van de belastingsdienst IRS ten laste.

Met de schikking aanvaardt Peter Madoff ook de inbeslagname van al zijn eigendommen, goed voor enkele miljarden dollars. Het parket vordert 143 miljard dollar, de omvang van de fraude waarbij hij betrokken was. Uiteraard is Madoffs kapitaal niet toereikend om dat bedrag terug te betalen.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees