Greipel: 'Tourrit winnen is klasse apart'

André Greipel moet bij Lotto-Belisol in de Tour zorgen voor sprintzeges. De Duitser krijgt daarvoor mannen als Sieberg, Henderson en vooral Roelandts in steun.

'Ik heb jongens in mijn treintje die me echt perfect brengen en ondersteunen in een massasprint. Eigenlijk zijn veel van die gasten sterk genoeg om het misschien zelf af te maken, maar ze offeren hun kansen op voor mij', beseft de 'Gorilla'.

'Mijn seizoen was al mooi en doorspekt met tal van overwinningen, maar een ritzege in de Tour is toch nog wel een klasse apart. Bovendien wil ik mijn aantal zeges gerust nog wat opkrikken. Mijn grootste concurrenten? Natuurlijk Kittel, Petacchi en Cavendish, en daarnaast zijn er nog een tiental mannen die je maar beter ook in het oog kunt houden.'

Vanendert: 'Misschien al in Seraing'


Voor het vlakke is er Greipel, voor de bergetappes rust de hoop op Jelle Vanendert. De Limburger mikt echter al eerder op een ritzege. 'Zondag in Seraing kan ik me misschien al eens laten opmerken, maar er zullen nog wel andere jongens zijn die het tot aan die laatste helling zullen uitzingen. Zo lastig is die rit nu ook weer niet. En lukt het daar niet, dan komen er nog wel andere mogelijkheden', aldus Vanendert.

Corrigeer