Kim Clijsters raast door Wimbledon: Zvonareva moet geblesseerd wijken

Kim Clijsters blijft zonder setverlies door Wimbledon razen. Onze landgenote klopte Vera Zvonareva in de derde ronde en plaatste zich zo voor de achtste finale tegen Angelique Kerber. Clijsters won de eerste set met 6-3. Bij 4-3 in de tweede set gaf Zvonareva geblesseerd op.

In de eerste set liep Clijsters vlot uit tot 3-0, maar concentratieverlies zorgde er voor dat Zvonareva kon terugkomen tot 3-2. Daarna was het liedje uit voor de Russin. De 29-jarige Limburgse ging vlot door de opslag van Zvonareva en haalde het met 6-3.

Opgave

De tweede set verliep gelijk opgaand, bij een 1-2 stand vroeg Zvonareva echter een medische time-out aan. De Russin kwam nog even terug, maar gaf er bij een 4-3 stand in het voordeel van Clijsters definitief de brui aan.

In de achtste finales neemt Clijsters het op tegen het Duitse achtste reekshoofd Angelique Kerber (WTA 8). Die haalde het in de derde ronde in twee sets (6-2 en 6-3) van het Amerikaanse 28e reekshoofd Christina McHale (WTA 32). Clijsters en Kerber stonden nog nooit tegenover elkaar op het WTA-circuit.

Corrigeer