Food

GETEST. De vijftien beste wijndozen uit de supermarkt

Wijn in een doos, de zogenaamde bag-in-box, is een blijver en een regelrechte zomerhit. Terecht, want de 'wijn voor alcoholisten' van weleer heeft plaatsgemaakt voor hypermodern en lekker fris instant drinkplezier. Het aanbod, aangevoerd door Frankrijk en de nieuwe wereldlanden, neemt gestaag toe. Van de bijna honderd dozen die op onze proeftafel belandden, hielden wij uiteindelijk 15 'beste kopen' over, geselecteerd volgens de criteria: jong, fris, fruitig en met een aantrekkelijk prijskaartje.

Las Puertas Cabernet sauvignon 2011
Chili

Een vaste waarde in het Delhaizegamma in fles, maar al even genietbaar in een doos. Dit is gewoon erg smakelijke en heel goed getypeerde cabernet sauvignonwijn op moderne leest geschoeid. Vers en jong, wat het fruit optimaal ten goede komt. Vooral zwart besfruit , van begin tot einde, met kers en woudvruchten die kraken tussen de tanden, niet te zwoel maar goed fris, eenvoudig qua structuur maar best vrij lang in finale met ietwat peper helemaal op het einde. Nog zo'n allemansvriend en opnieuw breed inzetbaar. Barbecue uiteraard, maar ook stoofpotjes met lam of een authentieke Provençaalse groenteschotel. Inhoud: 3 liter. Prijs: 13,50 euro. Te koop bij: Delhaize.
Foto: *

Doe mee aan onze wijn-wedstrijd, sms het juiste antwoord op onderstaande vraag naar 6022 en maak kans op onze 15 beste wijndozen uit de supermarkt. In welke supermarkt vind je de goedkoopste wijndoos uit onze selectie?

A Colruyt
sms WIJN A naar 6022
(€1/sms verzonden/ontvangen)

B Carrefour
sms WIJN B naar 6022
(€1/sms verzonden/ontvangen)

C Aldi
sms WIJN C naar 6022
(€1/sms verzonden/ontvangen)

of bel de oplossing door met uw vast telefoontoestel naar 0905 23 530
(€2/oproep)
Wedstrijd t/m 04/07/2012 om 23u59. Deelname per sms: €1/sms verzonden/ontvangen, €2 per volledige deelname. Deelname per vaste telefoon: €2. De winnaar wordt persoonlijk verwittigd. Technische helpdesk: tel. 02/422 78 78 - corelio@ringring.be .
De verwerking van deze gegevens is onderworpen aan de bepalingen van de wet op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van 8 december 1992. Minderjarig? Vraag toestemming aan je ouder(s). Reglement op aanvraag of ter inzage op:
www.nieuwsblad.be/reglement . PP SMS Games, Abeelstraat 29A - 9600 Ronse.

 

Corrigeer