Xavier Malisse stunt zich ronde verder op Wimbledon

Niet alleen David Goffin ontpopt zich de laatste weken tot stuntman, ook Xavier Malisse kan er wat van. Het nummer 75 van de wereld plaatste zich voor de achtste finales van Wimbledon door Fernando Verdasco -17de op de wereldranglijst- te kloppen in vijf sets: 1-6, 7-6 (7/5), 6-1, 4-6 en 6-3. Nu wacht hem Roger Federer.

X-Man haalde het in de derde ronde op de All England Club in een spannende vijfsetter van het Spaanse zeventiende reekshoofd Fernando Verdasco (ATP 16): 1-6, 7-6 (7/5), 6-1, 4-6 en 6-3 na een slijtageslag van 3 uur en 9 minuten. Het was de eerste keer in zijn carrière dat Malisse van Verdasco kon winnen, in de vorige twee confrontaties trok de Spanjaard aan het langste eind.

Vijfsetter

In de eerste set leek de Spanjaard dan ook op weg naar een vlotte zege. Verdasco domineerde de openingsset, die hij na een half uur met 1-6 binnenhaalde. In set twee kwam er een tiebreak aan te pas, daarin bracht Malisse de bordjes opnieuw in evenwicht: 7-6 (7/5). In de derde set stoomde de 31-jarige Kortrijkzaan op zijn elan door (6-1), set vier ging opnieuw naar Verdasco (4-6), waarna er een allesbeslissende vijfde set aan te pas moest komen. Daarin had Malisse aan één break genoeg: 6-3.

Federer

In de achtste finales neemt hij het op tegenRoger Federer (ATP 3).

Tien jaar geleden bereikte Malisse de halve finales in Londen, zijn beste resultaat tot dusver op een grandslamtoernooi. Vorig jaar strandde hij in de vierde ronde op de All England Club.

Corrigeer